Teazer Agency

Facebook ads

Hoe werken facebook ads?

Je betaalt om direct nieuwe klanten te bereiken. Dagelijks kies je een bedrag om te besteden (minimaal €15), en Facebook zal jouw advertentie tonen aan potentiële klanten. Het doel is dat mensen het contactformulier op jouw advertentie invullen, waarna jij telefonisch contact opneemt met de potentiële klant. Dit is hoe het werkt. Vooral handig voor bedrijven die producten of services verkopen die minstens enkele honderden euro’s kosten. Voor een bakkerij zou dit bijvoorbeeld niet handig zijn.

Advertenties op Facebook

Facebook Ads zijn ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. Je krijgt een reeks potentiële klanten via Facebook Ads, maar niet iedereen wordt een klant. Je zult leads moeten opbellen die prijzen vergelijken met andere bedrijven, en leads die je services te duur vinden. Daarom moet je nauwkeurig te werk gaan. Jouw doelgroep zijn degenen die op zoek zijn naar het beste bedrijf voor jouw services, niet degene die op zoek zijn naar het goedkoopste. Daarom is het belangrijk om jezelf te positioneren als marktleider. Hier zijn een aantal kenmerken van Facebook Ads.

Kenmerken van Facebook Ads

Welke resultaten kun je ervan verwachten?

In de eerste dagen zullen de advertenties zich in de leerfase bevinden van Facebook. Facebook zal jouw advertenties bestuderen en bepalen aan wie de advertenties getoond worden. Ook vanuit de campagne zelf moet er veel getest worden. Wij testen telkens welke foto en welke tekst het beste presteren. Eenmaal we de winnende combinatie hebben gevonden, blijven we testen zodat jij de beste resultaten krijgt. Reken maar op de eerste leads binnen de eerste dagen, en naarmate wij meer testen, kun je op nog meer leads rekenen.

Veelgestelde vragen

Hoe werken Facebook Ads?

Je kiest je doelgroep, budget en advertentie-inhoud, waarna Facebook de advertenties aan potentiële klanten toont.

Hoe meet ik het succes van mijn Facebook Ads?

Via statistieken zoals klikfrequentie, conversieratio, en kosten per lead of conversie.

Moet ik veel technische kennis hebben om Facebook Ads te gebruiken?

Nee, Facebook Ads heeft een gebruiksvriendelijke interface, maar het begrijpen van advertentiedoelstellingen en doelgroepen is belangrijk.

Hoe kan ik mijn doelgroep bepalen voor Facebook Ads?

Door demografische gegevens, interesses, gedrag en andere criteria te selecteren.

Begin vandaag aan het ontwikkelen van je Facebook Ads.